IEDERE DAG EEN VERHAAL

21 okt

Iedere dag komt de zon…

Hoe verzin je het? Iedere dag een verhaal op je Blog Soms lukt dat niet. Zoals vandaag. Onderwerpen genoeg te vinden maar de schwung word gemist.

Gewoonlijk haal ik de onderwerpen uit de actualiteit, de politiek, de media, uit vroeger, of ik verzin een verhaal.Maar vandaag? Nee. Alhoewel er werd mij laatst gevraagd wat doe je nou zo’n hele dag?

Dat verhaal kan ik wel vertellen.

Iedere dag is voor mij een dag waarop ik gebruik maak van de moderne communicaite apparatuur. Zoals smartphone, laptop en iPad. Het geeft je een gevoel dat je verbonden wordt en bent met de buitenwereld. Je hoeft de deur niet uit. Niet bij overmatige hitte of bij donderbuien, nee je bent één met die contact zoekende apparaten.

En…. je kunt alles opzoeken, de wereld ligt open.

Voor de bediening, ouderwets gezegd moet je wel weten wat al die termen

inhouden. Accounts, wachtwoorden om er een paar te noemen.

De meese problemen zitten in de wachtwoorden. Net als je denkt nou heb ik het door, verschijnt op je scherm “wachtwoord vergeten?

Dan zijn de rapen gaar. Zonder wachtwoord kun je niet verder. Alsof je bij de grens staat en je bent je paspoor vergeten, dan blijft de boom dicht. Nou ja, dankzij ’t Schenger verdrag kun je gewoon doorlopen Maar bij een verkeerd wachtwoord op je laptop etc dan moet je aan de slag.

Dat heeft allemaal te maken met de privacy en om te voorkomen dat vreemde mensen in jouw domein zitten te wroeten en dat kan ver gaan. Heel veel geld verdwijnt op de manier in de zakken van oplichters. Wekelijks te zien in een programma dat heet “Oplichting”. Je bent gewaarshuwd.

Maaf terug naar de laptop waarop verschijnt “opslaan” en dat betekent vaak met een wachtwoord wat je zelf mag bedenken.Nou ja soms met voorwaarden van het aantal letters, cijfers, tekens en de lengte, allemaal ingewikkeld en als je denkt daar staat het en je typt het de volgende keer weer in uit je hoofd….dan blijkft dat je “wachtwoord fout”is.

En zo kom ik de dag door, fouten maken en oplossen en dat laatste geeft zo’n voldaan gevoel dat ik aan het einde van de dag bij de tv in slaap val.

Maar dit verhaal is niet uit het leven gegrepen, er zijn gelukkig dagen dat ik veel meer kan en doe dan schrijven en dat is misschien nog wel leuker.

Zo zijn daar de voorbereidingen van het tweede project Onbegrensd Theater. Met een groep oudere mensen die met elkaar een voorstelling in elkaar draaien en uitvoeren. Fantastisch!

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *