VERVOLG VAN EEN SERIE VERHALEN OVER MAN ALLEEN

14 nov

VERANDERENDE MENSEN

VERVOLG VAN EEN SERIE VERHALEN OVER MAN ALLEEN

ZEVENDE DEEL

HOE KAN HET GEBEUREN DAT IK OP DE PAAR METER DIE IK VAN HUIS NAAR DE SUPERMARKT LOOP EEN OUDE BEKENDE KENNIS TEGENKOM. JAREN NIET GEZIEN EN NIET GEMIST.

Dit verhaal wil ik eerst even kwijt en mijn “man alleen” verhaal over inkopen en plannen komt later wel.

De begroeting van de ouwe kennis is van haar kant alleraardigst. Het moet

tientallen jaren geleden zijn dat wij contact hadden met die twee.

Haar man en zij woonden in de buurt en de avondjes waren altijd gezellig met hun. Buren op afstand. Die afstand werd groter toen zij verhuisden naar buiten. Huisje, beestje en tuintje in de provincie.

Hoe leuk ook de herinneringen, het gebeurt ook wel dat je elkaar zonder nare redenen uit het oog verliest en dat ook zo laat gebeuren en blijven bestaan. Nou, dit was zo’n voorbeeld. Natuurlijk vond ik het leuk haar weer te zien. Maar wat was ze veranderd, dikker geworden maar vooral ouder.

Eenmaal boven in de flat vertelde ik dat ik man alleen was omdat mijn vrouw was overleden. Dat nieuws maakte haar compleet van slag, oh dat bericht had hun niet bereikt en dus moest zij veel achtergehouden nieuws direct horen.

Het werd een lang verhaal en de koffie koud. Ook haar verhaal nam een tijd in beslag, lang genoeg om mij na te laten denken hoe het bij mij mogelijk was dat ik geen enkele affectie meer had bij haar.

Het was toen toch een vrouw waarmee je goed kon praten, die een mening had, die gezelligheid bracht samen met haar man. Kostelijke gouden avondjes, echt waar.

En nu zat er een klassiek oude vrouw tegenover me die veel klaagde, niet vertelde van de leuke dingen die zij toch nog meemaakte. Dat was toch niet mogelijk. Een ander mens voor mij.

Die dag dacht ik nog lang na over die ervaring, ja, mensen veranderen soms. Ik kreeg een glimlach over mijn gezicht, kijk naar jezelf Bert, van verwend jochie naar man alleen, wat heeft dat niet aan jou veranderd?

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *