VERVOLG VAN EEN SERIE VERHALEN OVER EEN MAN ALLEEN

19 nov

DEEL NEGEN

DE DUVEL IS OUD

DEEL NEGEN

In deze serie verhalen probeerde ik de fijne nuances te beschrijven van wat een man alleen tegenkomt.

Nog niet gezegd is of zo’n man gelukkig kan zijn. Of beleef je met meer mensen om je heen je eigen geluk sterker. Ik kan voor mezelf spreken en onder bepaalde voorwaarden kun je als man alleen je heel gelukkig voelen en dat ook uitspreken. Daar zijn je gezondheid, waarbij gezond van geest en persoonlijke kracht, zeer belangrijk zijn. Ik vier dat leven.Daarmee bedoel ik te zeggen dat het leven een feest moet zijn als je nog wat kunt doen in je tachtiger jaren. Voeg daarbij je geschiedenis van je leven vanaf de start aan toe en overzie welk bevoorrecht aandeel je kreeg.

Zie ook je gevecht wat je streed bij de tegenslagen die je kreeg en overwon.

Plussen en minnen en je komt op een bescheiden winst saldo.

Daarmee kun je vast en zeker de oude dag in. Met nieuwe uitdagingen zelfs. Meedoen met anderen uit dezelfde categorie: bejaarden? Oude van dagen? Geef hun geen titel. Zij willen namelijk nog meedoen.Weliswaar niet meer meedoen aan de activitteit van elke dag maar ze zijn nog in staat hun aandeel van wijsheid, ervaring en liefde te geven.

Niks pappen en nathouden, respecteer en erken de ouderen. Iedere individu verdient dat. Of je zestig bent of negentig. Wanneer je zelfstandig wilt wonen met ondersteuning of in een verzorgingshuis wilt, die keus bepaalt een mens. Jij dus.

Wat de corona ellende ons heeft geleerd is dat een beschermende arm om de schouders helpt, aandacht die rust en vertrouwen geeft. Dat ouderwetse gedoe werkt nog steeds in onze moderne tijd.

Wordt vervolgd met het laatste deel 10

Bert van den Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *