VERVOLG SERIE VERHALEN OVER EEN MAN ALLEEN

20 nov

WAT KOMT ER OP JE PAD?

VERVOLG VAN EEN SERIE VERHALEN OVER EEN MAN

ALLEEN.

DEEL TIEN EN SLOT

Deze serie verhalen sluit ik af. Zes maanden als huisman alleen zitten erop. Ik moet zeggen het went. Eigen baas in eigen huis. Het gevaar dat ik mensenschuw wordt dat bestaat niet. Dankzij de moderne communicatiemiddelen heb ik voldoende contact en mogelijkheden mij onder de mensen te scharen.

Anders gezegd, iedere morgen pak ik mijn telefoon en “app” naar de theatervrienden goeiemorgen en vul dat aan met passende proza.

Altijd contact, altijd passende antwoorden of mooie plaatjes en praatjes.

Zo begint elke dag en dat doet goed.

Daarna gaat ieder zijns weegs. Mooi gezegd.

Gisteren kwamen bij mij de huishoudelijke boodschappen binnen, keurig bezorgd zoals besteld. Geen gesjouw, gewoon uit de kratjes de boel opbergen en dat betekent een volle koelkast, een volle freezer en volle voorraad kast.

Voor mij betekent dat rust.

Is eten zo belangrijk, zul je me vragen. Ja. Wie niet eet die niet gezond blijft. En het geeft je wat te doen. Voorbereiding, koken, aan tafel eten alsof er een huisgenoot naast je zit. Dan opruimen. Vaatwasser in. Koffie inschenken en (weer) zitten en doen waar je zin in hebt. Geen vragen, geen opmerkingen gewoon bij jezelf op visite. Je eigen huis.

Vandaag vrijdag is een poetsdag dankzij een fantasistische hulp. Zelf doe ik nog wel wat ik kan maar zonder die mensen zou het allemaal wat moeilijker gaan.

Conclusie na tien verhalen over man alleen is voor mij:

Het is nog niet zo gek om ouder te worden. Maar een beetje mazzel met de gezondheid en andere omstandigheden heb je wel nodig om de dag te plukken en te genieten van al het goede.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *