SERIE VERHALEN OVER MAN ALLEEN

12 nov

ALLEEN DE BOODSCHAPPEN DOEN

VERVOLG VAN EEN SERIE VERHALEN OVER EEN MAN ALLEEN

VIJFDE DEEL

Om de situatie van leven als man alleen, avontuurlijk te maken moet ik dagelijks plannen, eigenlijk moet ik weer manager zijn, zoals ik vele jaren personeelszaken deed.

Veel, zo niet alles , wat moet gebeuren in het huishouden van mij doe ik alleen, dat moet wel. Anders is het voor je het weet een Huishouden van Jan Steen, in plaats van Bert.

Het is een vrij groot appartement dus als eerste heb ik bij de start een huishoudelijke hulp aangenomen (personeelszaken) en vastgesteld hoeveel zij ging verdienen en hoeveel dagen en uren zij dat ging doen.

Dat gaf een rust, Tegelijk dacht ik na wat ik daarnaast nog samen met haar kon doen. Dat werd een verrassend avontuur. Zij leerde me de was te doen. Kijk nou, de was doen, ik Bert die jarenlang met twee vrouwen in één huis leefden en als een verwend jochie op tijd in een verschoond bedje lag en smorgens schone, gewassen en gestreken kleren aantrok!

Het zou niet de enige verandering blijken te zijn als”man alleen”.

Mijn uitgangspunt als “man alleen”is zo simpel. Blijf dingen doen in huis en daar buiten. Blijf actief, ga mee met de tijd, maak gebruik van alles wat van deze tijd is.Wat? Een moderne telefoon, hoe die ook heet, een iPad waarmee je alles wat je weten wilt kunt opzoeken en doe dat ook. Hoe kook je hutspot, of waar moet ik zijn voor… of hoe krijg ik de ondersteuning voor ouderen? Wat doet de gemeente daarbij, alles, ja alles kun je opzoeken en daar word je wijs van!

Mijd mensen die zeggen op te komen voor de 50+ mensen. Gevestigde partijen van allure hebben allemaal in hun program een ouderen paragraaf, vraag dat op, en beoordeel het, Stel vragen, laat je niet afschepen.

Een man alleen is nooit alleen. Ik merk dat vele gelijke leeftijdgenoten zich maar al te graag aansluiten om samen leuke dingen te doen.

Wordt vervolgd: met de volgende keer aandacht voor o.a de boodschappen, eten en vertier.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *