SAMEN

12 okt

WIJ HOUDEN VAN ELKAAR

SAMEN

Samen vind ik één van de mooiste woorden in de Nederlandse taal. En natuurlijk de betekenis van dat woord. Samen, niet alleen, kun je de hele wereld aan.

Juist in deze tijd van het virus corona merk je hoe belangrijk de samenwerkking is bij de bestrijding ervan.

Wereldwijd zijn er de gevolgen van corona en door een intense samenwerking leren de landen en volkeren van elkaar.

De planeet aarde is oud, op leeftijd en dat zie je aan de teruggang van zaken die de mens nodig heeft om door te leven. De overlevingskans wordt steeds kleiner. Te veel mensen op aarde, te weinig voedsel, noem het maar. Te veel oorlog, geweld en mogelijkheden om te leven daardoor.

Daarbij kom nog het klimaat. Dat verandert en maakt het er ook niet beter op.

Maar natuurlijk kun je zeggen het zal mijn tijd wel uitdienen tegen die tijd doen mijn kiezen geen zeer meer. Hoe realistisch is dat nog.

Wat is het leven nog waard? Zijn er geen uitdagingen meer?

Is het zo, dat je geboren wordt om te sterven? Of wil je nog wat doen met

je leven?

Stel jij dat soort vragen wel eens?

Of leef jij voor jezelf, goeie baan, geld verdienen, leuk gezinnetje, vakantie, bonus, goeie ouwe dag, scheiden, hertrouwen, opnieuw beginnen net als toen je jong was, is dat je leven?

Of ga je voor een leven vanuit een basis van twee mensen die samen een leven lang samen voortgaan en waarvan er tenslotte maar één overblijft?

dat verdient een bloemetje

Samen het leven beleven, twee mensen, van die miljarden mensen op deze aarde, mensen die het een leven goed hebben, maar ook mensen die in armoede en in kommer en kwel de dagen doorbrengen, hulpeloos, zwak, uitzichtloos. Waar ben je terecht gekomen, je hebt geen keuze.

Alle mensen dezelfde rechten, vrijheid en een goed leven: een illusie?

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *