HET IS EEN AVONTUUR (serie)

7 nov

EEN AVONTUUR DAT JE ZELF OP SNOEPT

Serie AVONTUUR (van man alleen)

Sinds jaren schrijf ik onder de titel Bert’s Verhalen maar de laatste jaren zal dat gaan onder een nieuwe titel: AVONTUUR

Zo ervaar ik het leven van een man alleen nu sedert juni 2020.

Er is zoveel op me afgekomen wat nieuw is om te doen, uit te voeren en dat blijkt heel positief te zijn. In plaats van in een makkelijke stoel te gaan zitten en te bLljven zitten doe ik dingen die de dag nuttig maken en mij in beweging houden in huis.

Dat is meteen de basis voor een verhaal van het avontuur.

In deze eerste aflevering een start van de dagindeling vanuit het heden.

Of dat nou interessant is voor mijn Blog? Ik weet het niet. Zal proberen het interessant te maken, Mijn schrijven mag niet verdwijnen na 25 jaar, toch?

De piepjes van mijn telefoon gaan af, het is nu zeven uur. Klaar wakker.

Mag het ook ? Om 10 uur gisteren naar bed gegaan. Echt moe na een dag niks doen?!

Voorheen had ik nog een must om koffie te zetten voor Yvonne. Nu doe ik dat voor mij alleen, maar eerst naar de badkamer, douchen en alles erop en eraan om een frisse man alleen te worden.

Dat lukt. Schoon ondergoed? Altijd. Andere trui? Kijk dat wordt weer het heertje van Bankras. Op de radio is de bekende song “that’s my boy’.

Toepasselijk,grinnik ik. Sinds ik alleen ben praat ik veel in mezelf, Normaal, niemand houdt mij tegen.

Wanneer ik de huiskamer inkom is het donker, dus lampen aan, maling aan de energie kosten. De koffie is snel gezet. Dat was vroeger wel anders. Ketel water op het gas, als het kookte schenken op de koffie filter en laten pruttelen om het in het kopje te krijgen.Nu is één knop voldoende om te krijgen wat je wilt : Koffie in alle soorten.

Ontbijt? Vroeger alleen op vrije dagen stond er een ontbijt op tafel.

Door de week was het vaak bordje op schoot en beschuitje hagelslag of pindakaas, snel en vlug we moeten de deur uit om te werreken oh ja?

Ik weet niet eens meer hoe je het werkwoord schrijft, alle tijd voor het nieuws in combinatie met het kauwen van je kadetje, de dag is begonnen.

Wordt vervolgd (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *