EEN ROT DAG

6 sep

HOEZO ROT DAG?

ZULLEN WE UITGAAN?

EEN ROT DAG

Gisteren had ik een rot dag. Een dag waar er niks uit mijn handen kwam, mijn hersens me in de steek lieten en zo als een zoutloze gast in de stoel bleef zitten. Zo’n dag. Hoe kom je daar vanaf? Door dingen te doen die je moet doen, al zijn het de onnozelste zaken, doen!

Wil je Andr├ę Hazes draaien? Doen. Zing mee met die door hem verzonnen teksten. Soms begrijp je die en als je weet van waaruit hij zijn liedjes schreef begrijp je nog meer dat het zo simpel is. Een rijmboekje was zijn basis en met succes.

Ik baal van de mensen die Hazes ordinair vinden maar bij een feestje van lui onder elkaar het hardst meezingen, hypocrieten!

Mij helpt zo’n CD van Hazes gelukkig wel, maar dat kan ook iedere andere artiest zijn. Muziek is een medicijn tegen chagrijn, geloof me.

Maar ook zaken aanpakken die niet mogen blijven liggen is een remedie bij een rot dag. Je moet verbijten wat er in je kop omgaat, plezier ligt om de hoek en voor je het weet is de rottigheid verdwenen en heb je weer aardigheid in je leven. Een leven dat je zelf in de hand hebt en nog mooier kan maken met andere mensen. De wereld bestaat uit mensen, die soms net zo zijn als jij. Eenzaam, alleen, verdrietig, verlangend en hoopvol.

Pak de kans om dat te verwerven, doe mee, probeer het.

Ook al is de dag van vandaag geinfecteerd met het virus van de eeuw.

Waardoor de hele wereld op zijn kop staat. Ga het uit de weg.

Ook al weet niemand zeker of de beschermende maatregelen afdoende zijn, hou je eraan. Doe wat jij denkt dat verstandig is.

Kijk door het schrijven over mijn rotdag wordt het een fijne dag uit het leven.

Mens durf te leven!!

Als je wilt lukt het.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *