DE CRASH DOOR CORONA

23 nov

HET LAATSTE VERHAAL

Even moest ik goed nadenken over hoe ik verder ga met schrijven. Het verleden is voldoende beschreven en ook het heden is zeer actueel, dus bedacht ik dat ik vanaf vandaag, 23 november 2020, de laatste verhalen ga schrijven.

Bert’s Verhalen zullen wel een kritische, maar ook een lieve toon hebben. Kan dat samen gaan, ja ik denk van wel.

Wat mijn “levensles” is na 82 jaar, wees kritisch, neem niet alles voor zoete koek aan maar vergeet nooit de liefde.

De crash door corona

Het normale leven bestaat niet meer. Nergens in de wereld zijn de dagen hetzelfde. He virus corona heeft toegeslagen overal. En overal wordt anders gereageerd op dat verschijnsel. Laten we in Nederland blijven. Wie

voert het beleid in de corona crisis hier? Juist, de overheid ondersteund door deskundigen. De overheid neemt de maatregelen die nodig zijn om de hand te bieden aan de oplossingen voor de crisis.

De politiek dus. Het zijn geen makkelijke maatregelen die genomen worden. Het vraagt veel begrip bij de bevolking. Het zijn beperkte maatregelen we weten inmiddels dat die ver gaan in onze vrijheid.

Als dat maanden gaat duren komt er vanzelf enige weerstand. Bij de één meer als bij de ander. Menselijk.

Het vereist van een overheid ook politieke stuurmanskunst om dat aan de bevolking voor te leggen. De Tweede kamer krijgt hier ook een enorme belangrijke functie. Tenslotte zijn het volksvertegenwoordigers die de regering controleren en corrigeren waar nodig.

Dagelijks komen de cijfers van het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames en het aantal doden over het scherm. Die cijfers vormen de aanzet voor een beleid.De daling van die cijfers zijn beslissend voor de maatregelen die genomen gaan worden.

Versoepeling van de maatregelen daar zit iedereen op te wachten. Wat doen we met de kerst. ??Altijd al een vraag geweest, maar nu is die serieuzer, en wat doen we met de vakantie in 2021??

Ik herhaal het nog maar eens, we zijn een verwend volkje. Nu het tegenzit worden we bijna opstandig.

Gelukkig dat er nu een vaccin aankomt, opgelost, toch?

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *