ALS JE ANDERS BENT…

26 aug

Om weer eens te lezen.

VERDIEN JE RESPECT

Bij de Nashville verklaring in januari van dit jaar, heeft in Nederland een aantal prominente Christelijke mensen de kans gegrepen om nog maar eens duidelijk te maken dat zij staan voor de “Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit”. Ik publiceerde mijn reactie eerder.

Juist toen ik dacht dat ieder mens een andere notie kan hebben over deze onderwerpen, gaan de Christenen weer ver terug in de tijd, ongelofelijk.

Natuurlijk ik accepteer en respecteer iedereen die een andere mening heeft hoe te leven hier op aarde, ik accepteer en respecteer dat er mensen zijn die geloven op hun eigen wijze, in wat voor geloof, in welke kerk of hoe dan ook. Dat past in mijn persoonlijk begrip van Vrijheid.

Maar het uitsluiten van mensen op welke wijze dan ook, gaat dwars tegen mijn principes in, dat gaat mijn begrip en verstand te buiten

Dat kan niet. Christenen gaan er vaak prat op dat zij zo menslievend zijn. Heb uw naasten lief gelijk uzelve. Woorden die geen enkele werkelijke betekenis hebben, zoals blijkt uit het bewuste pamflet dat nu is ondertekend door een aantal bekende Nederlandse Christenen.

Want, als je anders bent…verdien je respect om wat of wie je bent.

Luister naar die ander, heb geen vooroordeel, het is zo simpel.

Voor al die mensen die anders zijn, zijn er mensenrechten.

Die rechten verdien ons respect.

Zie dit verhaal maar als aanvulling op hetgeen ik op deze maandagmorgen schreef over respect.

Aug.2019

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *