EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN MAN ALLEEN(3) slot

30 aug

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN MAN ALLEEN (3) (slot)

Bert’s verhalen vertellen nu de avonturen als man alleen. Want er komt veel nieuwe activiteit voor, zoals de was. Bonte was? Witte was? Hoe hou je dat uit elkaar en hoe behandel je dat allemaal. Oh ja er staat een wasmachine klaar die het werk moet doen maar hoe? Een klein boekje moet hem helpen. Maar gelukkig krijgt hij ook support van zijn vaste hulp.

Zowaar, het lukt hem de procedure onder controle te krijgen. Het is voor hem een voorwaarde dat hij de zorg van man alleen volledig aankan. Hij heeft wel contact met instanties die daarvoor in het leven zijn geroepen maar hij houdt graag zelf een dikke vinger in de pap.

In de voorbereiding naar het man-alleen-zijn-leven had hij alle aandacht gegeven aan zijn persoonlijke zorg, zoveel mogelijk onafhankelijk.

Zonder hulp zou hij het echter nooit redden. Daar gaat de verlangde onafhankelijkheid.

Ook hier gaat het weer om geld. Wie het kan betalen leeft makkelijker

als de man met een lege beurs.

Direct komt zijn beeld voor een betere wereld weer boven Dat kan hij simpel bedenken hij zit aan de goede kant. Het is niet eerlijk verdeeld in deze wereld, we weten het en niemand doet er wat aan.

Hij heeft nog vrienden en kennissen om zich heen.

Te weten dat er mensen leven die compleet alleen zijn en geen mens meer zien en stilletjes oud worden en doodgaan.

In deze tijd waarbij de virus bestrijding zo’n belangrijke rol speelt en die zoveel invloed heeft op de mensheid in de hele wereld, mis je de solidariteit en zie je egoisime groeien.

30/8 Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *