BOODSCHAPPEN

26 aug

HIER MOET JE EEN

BOODSCHAP VOOR DOEN

BOODSCHAPPEN

Man alleen heeft niet veel nodig.

Wat een kul. Juist zo’n verwend mannetje als deze schrijver laat niets voorbijgaan. Het gevaar bestaat zelfs dat als hij het zelf in de hand heeft het uit de hand loopt.

Vanaf het moment dat hij alleen door het huis loopt weet hij dat de koelkast gevuld moet zijn met noodzakelijke rantsoenen. Hij maakt het ene lijstje na het andere en bij thuiskomst na het winkelbezoek merkt hij wat hij is vergeten.

Maar hij heeft geluk, beneden wachten twee winkels op hem, de klant.

Zijn onhandiheid van jaren speelt hem ook hier parten. Zo pakt hij zijn lievelingskoekjes uit de stelling en hij moet daar stevig aan trekken.Thuisgekomen gaan de koekkruimels in een trommeltje en hij weet dat dit voor zelfgebruik is, niet om te presenteren. Zo ook is de ontbijtkoek met gember niet ongeschonden uit de winkel gekomen en nu

heeft hij voortdurend vette vingers die weer worden weergegeven op de deur van de koelkast.

Hij geeft de voorkeur voor één winkel waar hij alles wil inslaan. Dat betekent dat hij vaak een winkel meisje of winkel jongen (wat een woord) vraagt waar hij dit of dat kan vinden.

Voor menselijke contacten is dit een prima actie. Altijd vriendelijke reacties en hij laat zich in de communictie ook niet onbetuigd. Ze gaan hem kennen en hij weet dat hij het predicaat vriendelijk krijgt bijgeschreven.

Boodschappen doen betekent ook de deur uit moeten. In dit geval is alles dichtbij en blijft hij geen uren weg. Alhoewel hij heeft een specialiteit wanneer hij mensen ontmoet weet hij altijd een start te maken met een gesprek en dat kan soms wel eens wat duren.

Boodschappen in huis opbergen is ook een taak. Netheid is belangrijk.

Toch gebeurt het wel eens bij het koken in de keuken, hij ingredienten niet kan vinden en dat hij uit wanhoop maar iets anders uit de kast trekt.

Wat is hij blij dat morgen de huishoudelijke hulp weer komt. Zij is van onschatbare betekenis voor de man alleen.

Alberto hoort hij haar zachtjes zeggen die broek is vies doen in wasmand ik was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *