WAT DOE JIJ NOU ZO’N HELE DAG?

20 jul

een best balkon voor een bakkie

WAT DOE JE NOU ZO’N HELE DAG?

Sinds ik man alleen ben, lijkt het of die vraag meer aan mij wordt gesteld dan voorheen. Logisch, vierenvijftig jaar getrouwd met een zelfstandig type vrouw die de touwtjes graag in handen had. Oh, pas op geen dragonder, integendeel, de liefste mens die ik ooit gekend heb. De spil tot de laatste dag in huis.

Nu is het stil in dat grote huis en ben ik de man in huis. Alleen.

Ja, en wat doe je dan? Vergis je niet, druk zat. Je moet alles doen wat je eerder aan anderen in huis overliet. Eigenlijk toen een leventje zonder sores. Alles werd geregeld en ’t liep allemaal als een trein.

En nu? Alleen al de administratieve zijde van betalen en ontvangen via de computer vergt dagwerk.

Geloof me Om de vaste lasten in de gaten te houden krijg je allerlei mail binnen die je aandacht vragen, maar vooral actie eisen.

De TV moet aan blijven, de telefoon mag niet stilvallen, de service kosten moeten betaald worden wil je niet in de kou zitten, de gemeente smeekt om geld dat ze altijd tekort komen, op tijd, alles op tijd, en wat te denken van de zorgkosten, licht,water, verzekeringen.

Oh ja, het kan allemaal automatisch, maar net als je denkt, zo dat is geregeld, krijg je weer een mail met verzoek te betalen. Kan gebeuren.

En daar zit je achter je eigen laptop, laat je je vingers dansen over het toetsenbord en je kijkt verrast als er weer een verhaal wordt gepubliceerd.Van jou op Internet. Je dagdeel is zitten achter de laptop, een belangrijke score in het aandeel van wat je zo de hele dag doet.

Dan nog los van de prangende vraag wat eet ik vandaag. Moet vers zijn, en makkelijk, en gezond. Daar zit je aan die grote ronde tafel die zo vaak bezet was met vrolijke en gezellige vrienden die genoten van wat die lieve en vooral gezellig vrouw des huizes getoverd had.

Nu zit jij daar, een man alleen, kritisch, maar voldaan dat hij toch weer iets eetbaars op zijn bord heeft getoverd.

Nog even en de dag is alweer om. Wat heb ik vandaag allemaal gedaan?

Van alles, waar ik zin in had of wat echt moest gebeuren. Morgen weer zo’n dag.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *