TWEE AMSTERDAMMERS KIJKEN TERUG

8 aug

TWEE AMSTERDAMMERS KIJKEN TERUG

Ja, Arie het is niet anders. Het ging al een tijdje niet lekker in de winkel, wel veel inkoop en te weinig verkoop, dat nekt je.

En nou John?

Nou het wordt allemaal opgekocht dus dat ben ik kwijt ik ga mijn winkeltje weer als woonhuis maken. Dan maar es kijken of ik nog een baantje vind. Dolf hoorde ervan en zei meteen kom bij mij in de winkel ik heb het druk zat, dus daar praten we maandag over.

Ja Johnny toen je aan die tweedehands winkel begon dach ik meteen al, as dat maar goed gaat….

Ken je nou makkelijk zeggen Arie…

John ik sei toen al, gedragen kleding is moeilijk te verkopen, want alleen mensen die geen poen hebben om kleren te kopen die komen dan bij jou, dus je moet het van de armelui hebbe….

Arie ik heb altijd een eigen zaak willen hebben en toen zich dat voordeed was ik blij, leuke klanten, zowel de inkoop maar zeker ook bij de verkoop, tevreden mensen….

Ja John als ze betaalden was het nog leuker geweest…

Ach Arie dat is allemaal wel goed gekommen geloof me…

Hoe het ook is, John je moet verder en ik zou zeker met Dolf gaan praten die heeft een mooie zaak se groenten en alles wordt overal geprezen, dus, praten met die mafkees…

Kijk ik werk niet meer, maar ik heb ook heel veel makke meegemaakt in dat werk, dan weer een baas die zei ga maar weg, ik ken je niet meer betalen of ikzelf ging weg omdat ik een tientje per week meer kon verdienen, zo was dat, maar altijd is het weer goed gekommen en dat gebeurt bij jou ook, en je ken altijd op me rekenen, dat weet je, ik bin er voor je.

De vrienden zwegen nu en ieder zat na te denken over het faillissement van John. Een paar dagen later al sprak Johnny met

Dolf en de twee Jordanezen werden het eens. John ging werken in de groentezaak van Dolf op de markt, Zo gaat dat met gabbers.

Aug2019/Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *