TEGENSLAG

24 aug

UIT HET LEVEN GEGREPEN

De scholen zijn weer begonnen. Een spandoek over de weg herinnert me eraan. Bedoeld als waarschuwing aan o.a. automobilisten om even uit te kijken en hun rijgedrag aan te passen. En zeker niet door te rijden als er een fietser wordt aangereden. Dat gebeurt te vaak!

Nederland fietsland, jawel, maar veilige voorzieningen ontbreken nogal eens. Of er worden juist verkeerde regels ingevoerd waar weinig mensen zich aan houden of die het niet begrijpen. En handhaven is te lastig omdat we geen veldwachters meer hebben die in het verkeer rondlopen of achter een boom staan, maar politiemensen die vanuit hun Ford of Mercedes rondkijken.

Maar goed de leerlingen zijn weer op hun school. Ik heb totaal geen zicht meer wat voor scholen er nu zijn. Uit het nieuws begrijp ik dat er een lastig probleem is a. omdat er een tekort aan leraren is en b. daardoor bij ziekte van de leraren er geen of nauwelijks invallers te vinden zijn.

De zittenblijvers van vorig jaar doen het in het nieuwe seizoen gewoon over. Dat heb ik ooit ook meegemaakt. Nog een jaar overdoen. Vader boos.

En ik een rustig jaartje, niet eens zo gek. Ik herinner me dat ik tijd overhad en rustig naar het eindexamen kon fietsen, onder het lint door, de scholen zijn weer begonnen.

Natuurlijk was het een tegenslag maar het kwam allemaal goed, dat examen doen we even. Maar door mijn gemakzucht zakte ik door het ijs. Dus wees gewaarschuwd net als je denkt dat je een tegenslag te boven bent gekomen komt de volgende er weer aan.

Niet iedere tegenslag kun je zo maar even opvangen.

Maar alleen door je inzet of met vriendenhulp lukt het wel, maar schuif gemakzucht dan helemaal weg. Niks gaat vanzelf overal moet je voor werken, soms zelfs moet je knokken.

Door schade en schande heb ik dat in mijn schooltijd en erna wel geleerd.

Succes!

08/2019 Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *