ONTSPANNEN

27 nov

zo heerlijk rustig

De man naast me op de kruk aan de bar zuchtte.

Weet je wat ’t is, ik kan me niet ontspannen en da’s lastig.

Juist op het moment dat Elvis zong “are you lonesome to-night”.

Toepasselijker kon het niet. De man zag er ook zo gespannen uit. De zenuwen kwamen overal vandaan bij hem Hij kon niet stilzitten , wiebelde met z’n lijf voortdurend heen en en weer zijn handen waren net de grijpers van een kraan van de zandauto die de bak moest vullen.

Zijn voeten op de balk onderaan de bar stampten alsof hij aan het tappen was op een dansvloer. Kortom de man was niet ontspannen.

En dat was toch wel het minste wat je van iemand mag verwachten die aan de bar zijn drankje drinkt en verhalen vertelt.

Zo’n man laat je niet darren en dus vroeg ik hem of hij iets naars had meegemaakt, ja je moet toch ergens beginnen in zo’n geval.

De man zuchtte weer en sprak kort welnee meneer ik heb het al jaren ik ben gewoon een zenuwelijer. Niks lukt me, ik heb geen baan, geen vrouw en ben op mezelf al jaren.

Toen ik vroeg of hij wat wilde drinken, werd het koffie voor twee, Het was nog vroeg op de dag en koffie brengt rust in zo’n geval.

De man was duidelijk uitgepraat en dronk zijn koffie op z’n gemak terwijl wij zwijgend naast elkaar zaten op de kruk.

Weet u wat het is meneer, ik was laatst in het ziekenhuis dat geeft me toch al spanning maar toen de verpleegkundige een infuus wilde prikken kreeg ik het echt voor me kiezen, Spaans benauwd dus, ik trilde zowat van de stoel af.

En weet je wat die lieve vrouw toen zei tegen me? Of ik kon zingen.

Nou dat kon ik en ik zong dat liedje van Elvis meneer, kom hoe heet het

ook weer? Iets van aar joe loonsum tonight en geloof het of niet ik werd meteen kalm.

Toen ik de jonge barman vroeg of ie dat plaatje van daarnet van Elvis nog eens draaien wilde, en de eerste kreten het café in schalden was het of de man uit shock kwam, “hé dat ken ik riep hij uit”. Geloof het of niet. De rest van het uurtje heb ik gezellig met een ontspannen man aan de bar gezeten, gedronken en gelachen. Ja, muziek ontspant altijd.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *