ONGELOOFWAARDIG

26 nov

eerlijkheid duurt het langst

Hoe geloofwaardig kan een mens zijn?

Kwestie van vertrouwen en controle op feiten.

Mooie praatjes vullen geen gaatjes.

In je leven kom je regelmatig tegen dat andere mensen iets tegen je zeggen, beweren of, indien nodig, bezweren wat voor jou belangrijk is te weten.

Het ergste wat je kunt overkomen is, dat een belofte die je gedaan is, niet wordt bewaarheid. Mensen die op zo’n manier ongeloofwaardig worden in de toekomst en het vertrouwen is weg. Met Argus ogen bekijk je die mensen. Je komt die lui overal tegen en toch trap je er bij een nieuwe gelegenheid weer in. Het gevoel van je eigenwaarde maakt dat je ervan uitgaat dat mensen te vertrouwen zijn. En dat is lang niet altijd zo!

Het zijn vaak mensen waarvan je afhankelijk bent. Bij voorbeeld een leverancier, een bankier, een politicus, een arts. Mensen die min of meer “hoger opgeleid” zijn en daardoor als te vertrouwen genoemd mogen worden.

Wacht even is dat te simpel gedacht?

Nee, juist deze categorie mensen dienen zich bewust te zijn dat mensen hun vertrouwen geven. Onbevooroordeeld, geloofwaardig, gelijkwaardig

in respect.

Maar hoe dikwijls zien en horen wij niet de klachten die bij consumentenorganisaties terecht komen over miskleunen.

Regelmatig zien wij in de politiek mensen die niet eerlijk zijn om het zo maar te noemen. En die met hun staart tussen hun politieke benen afdruipen. Hoe vaak worden we niet bedonderd met mooie voorstellen en beloftes die bij lange na niet worden gerealiseerd.

Dat is slecht voor het vertrouwen in de mens.

Toch ga ik nog steeds uit van mijn vertrouwen in de mensheid. Omdat ik de controle kan hebben op alles wat wordt beweerd en uitgesproken.

Bert, nov.2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *