MENSEN DIE ZOEKEN

25 nov

om over na te denken

Zoekende zielen worden ze ook wel genoemd. Mensen die voortdurend aftasten hoe ze in het leven staan en vooral hoe zij worden beoordeeld door anderen. Hoe het beter kan.

Die mensen zijn ook nooit tevreden. Niet met zichzelf maar ook niet over anderen. Het gaat hen om status en bezit. Zij willen meer. Zij blijven daarnaar zoeken en blijven ontevreden over hun leven.

De stelling die ik zo maar even opschrijf stemt me tot nadenken.

Hoe kan een mens ontevreden zijn of worden? Heeft jaloezie daar invloed op? Dat gevoel zegt mij niets. Als het een ander goed gaat en ik zelf van mening ben dat het ook mij niet slecht gaat omdat ik tevreden ben met wie ik ben en wat ik heb. Dan verslaat tevredenheid jaloezie.

Wanneer je leven zich laat vergelijken met het varen op een rustig kabbelend meer, eindeloos voort durend onder een blauwe lucht, totdat de lucht donker wordt, de wind opsteekt en je bootje snel de oever opzoekt

om te schuilen. Dan ervaar je dat het leven plotseling kan veranderen. MAAR

Tegenwind maakt je sterker en vereist oplossingen, dat maakt het leven nou juist zo interessant.

Naar mijn mening kun je juist zo tevreden zijn. Tevreden met wat je hebt.

Dan hoef je niet verder te zoeken.

Toegegeven als het crescendo gaat vanaf het begin van je leven en je weinig

tegenwind ondervindt is het allemaal wat makkelijker. Voor mensen die het tegenovergestelde ondervinden, altijd wel problemen, altijd wel onrust waardoor zij wel moeten zoeken, is dat anders.

Bert, nov.2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *