LEZEN

14 sep

WORDT ER NOG WEL GELEZEN?

Er zijn zoveel mogelijkheden om informatie naar je toe te trekken. Media als de krant, radio, televisie, iPad, Smartphone, films en wie weet nog meer? Wie leest er nog wel een boek?

Daar zullen heus wel statistieken voor te vinden zijn maar als ik om me heen kijk dan merk ik dat in mijn omgeving er weinig boeken worden gekocht, besproken laat staan gelezen.

In mijn jonge jaren was ik aangewezen op bibliotheken in mijn buurt.

Verwend als ik ben had ik het voorrecht dat bij mijn familie waar ik in de vakantie altijd was een hele bibliotheek was opgeslagen.

Daardoor kon ik veel lezen, heel veel. Boeken uiteraard maar ook speciale verzamel boeken die vaak over nieuws gingen. Dikke boeken zwart wit met foto’s om het geheel duidelijk te maken. Ingebonden boeken van weekbladen uit vroegere jaren als De Spiegel. Wanneer je die las en met de foto’s erbij dan kreeg je geschiedenis binnen, over oorlogen in ver weg landen, koningshuizen, dictators zwarte mensen in Afrika er ging een wereld open.

Later kwam een boekenclub met alle nieuwe boeken en die kocht ik en die las ik, nee die vrat ik. Goede boeken van goede schrijvers.

Nog later viel ik ongelukkig waarbij ik hoofdletsel opliep en sinds die tijd is het lezen voorbij. Non concentratie was de reden. Jammer.

Boeken zijn bij veel mensen nog steeds IN. Met vakantie nemen ze boeken mee die ze thuis niet kunnen lezen door drukke werkzaamheden. In een relaxte omgeving aan strand en zee gaat dat veel beter: lezen.

Om bij de tijd te blijven, lezen kun je ook met een E Reader .

Hoe dan ook; LEES

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *