LEEF JE NOG ?

28 jun

WEER THUIS

LEEF JE NOG?

Het gebeurt meer dat ouwe vrienden elkaar uit het oog verliezen en ineens op zo maar een dag elkaar tegenkomen. Dat is heel apart.

Het zal een jaar geleden zijn dat ik over die twee hun verhaal schreef. En ik was net zo blij verrast toen ik ze weer zag. Arie uit Amsterdam, Rob uit Rotterdam, samen in het verzorgingstehuis.

Ik kwam ze tegen op et Rembrandtplein volgens afspraak.

Ik geloof mijn ogen niet, ben je het echt, Rob.

Ja, je hep toch nog een goeie bril, Arie, dat is een tijdje geleden dat wij samen waren. Daar in het mooie Rotterdam, hoe gaat-ie?

Rob d’ is heel wat gebeurd met die caroni toestand.

Corono bedoel je

Hoe ook, ik werd er gek van, dat mocht niet, dit kon je beter niet doen, geen bezoek in het huis en daar zat je in je uppie in de arremoed.

Ja, Arie ik was toen al weg en zat bij me zoon, ook geen pretje hoor, ik mocht de deur niet uit, zijn vrouw moest alles doen, en ik deed niks, nada,

Ik weet het Rob. Maar ik kon nergens naar toe, mijn kinderen wonen nog steeds in Frankrijk en die mochten ook niet weg, niks doen was het motto en ook niet bewegen, uit elkaar met mensen praten, mondkappies, weet ik veel….

Maar hoe ben je uit het huis gekommen Arie?

Nou zal ik je vertellen Rob, die aardige vrouw, die twee kamers verderop zat bij ons sprak me aan en die zei dat ik met haar naar haar dochter kon, nou dat was een schot in de roos…Rob …..

Oja, was ze zo knap Arie?

Ach schei toch uit waar jij al niet aan denkt, midden in de crisis kreeg ik de kans om terug naar Mokum te gaan, haar dochter woont op Apollolaan, een dijk van een huis met meer kamers als bewoners, ik kreeg een grote kamer, met bad en wc een prachtig bed en nog meer, nee ik bofte. Ik had nou net mazzel door die caroni..

Corono Arie…

Dat zeg ik. Maar kom we gaan wat drinken Rob, we moeten het vieren dat we bij elkaar zijn, waar woon Jij nou Rob?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *