VOORBIJ

2 nov

VOORBIJ

Woorden, al vaker schreef ik over woorden..

Tja oen, met woorden schrijf je een verhaal.

Wie dat zegt begrijpt niet helemaal wat ik bedoel. Woorden zijn zo interessant omdat ze een elk een betekenis hebben.

Nog meer waarheden als een koe?

Voorbij. Is er zo één. Stel, je hebt het over leven. De dagen vormen de tijd van leven en je weet dat leven gaat voorbij.

Er is nogal wat onzeker in dat leven. Van de eerste seconde dat je geboren bent tot de laatste minuut dat je nog leeft. Altijd vragen, vragen om de zekerheid te verkrijgen. Dat je de geboorte overleeft, dat je zorgeloos opgroeit, dat je verstandige ouders hebt die het allerbeste voor je kunnen doen aan je opvoeding. Niet te vergeten dat je zelf super goed in je lijf zit.

De voortgang met geluk en wijsheid staat ook voor een pijler in de opvoeding, het moet meezitten, zonder geluk vaart niemand wel.

Als de ouders op het punt komen van, zo is het wel mooi, wil je je eigen koers varen. Met de bagage die je meekrijgt, dat kan je naam zijn , je positie, je mazzel, je persoonlijkheid. Ja je moet wat zijn, je moet bewijzen, je moet presteren, je best doen. Praten we nu al over een groeiende reputatie?

WAARHEEN LEIDT DE WEG??

Kan de lezer het nog volgen, ja he?

WIJ ZIJN NET BEGONNEN…

Wat je niet weet is het antwoord op de vraag hoe lang gaat dat door?

Het besef dat het gaat eindigen dringt maar heel langzaam door.

En toen ineens was het voorbij.

Voorbij? Waardoor? Dat kan van alles zijn. Maar nooit is de oorzaak van welk einde ook te voorzien. Einde van wat? Van het leven natuurlijk.

Wil je dat wel weten, wanneer? Waardoor? Welnee, voorbij is de dikke punt achter je leven en die komt, dat is de zekerheid. De enige zekerheid die je hebt inAC het leven.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *