VANDAAG DE DAG……

24 okt

VANDAAG DE DAG……………

Ben ik geneigd om als enig onderwerp de toestand in de wereld te benoemen. De mensen zitten er vol van, ook hier in onze eigen land, Nederland.

Je kunt er bijna niet om heen, het lijkt op een plaag, een plaag van een virus. Zoiets als rode hond, of kinkhoest van vroeger of roodvonk. Dan hing er een briefje aan de huisdeur, “pas op”met de naam van die ziekte erop.

Een muggenplaag of een wespenplaag dat zie je nog of het gezoem van die beesten houdt je wakker, en de volgende ochtend de muggenbulten met azijn insmeren en met een echte wespensteek naar de huisarts.

Maar nu hoor je ieder uur de besmettingscijfers van het bekende RIVM instituut dat zich altijd roert als er iets vijandig in de lucht hangt. Dat moet je allemaal vertrouwen die cijfers, voor waar aannemen en dat is niet altijd waar want soms vergeten ze wel eens wat mee te tellen of het gebeurt dubbel dus die cijfers kunnen fluctureren en dat is toch niet de bedoeling.

Ook de maatregelen die genomen worden wekken niet altijd het geloof op dat het allemaal helpt. Maar de meeste mensen houden zich aan de opgegeven regels, zo is een Hollander.

Maar naarmate het langer duurt en er inderdaad slachtoffers vallen, zullen mensen ziek worden en de ziekenhuizen hun maximale best moeten doen om ieder die het nodig heeft een bed te geven en zelfs de Intensive Care overbezet is, ja zo komt de angst in het land.

Als er angst bij de leiders van dit land of bij ervaren deskundigen zou komen bestaat de kans dat de angst de raadgever zou worden en we weten het, dat is de slechtste raadgever. Bovendien zijn er zoveel deskundigen dat er geen gebrek zal zijn aan raadgevers, alhoewel, wie de oplossing moet brengen. Wie weet het: is er een verlosser voor corona?

De wereld worstelt met een groot probleem. Zou de mens het gaan afleggen.

Ach, als dit wordt overwonnen, dat simpele virus, komt er vast weer wat anders dat een weer een groot probleem wordt genoemd.

Uiteindelijk zal het goed komen maar het vervolg van leven wordt anders, denk ik.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *