VAKANTIE IN DE 60-er JAREN

21 jul

VAKANTIE

in de 60er jaren met de auto naar Italië

Mijn vrouw en ik hadden een huisje in Italië besproken. Wij hadden besloten daarnaar toe te gaan met de auto. Onze dochter ging mee.

Een rit van z’n 1300 kilometer met een overnachting. Alles zo goed mogelijk voorbereid. Weken van tevoren al nerveus. Ja, natuurlijk fijn op vakantie gaan maar hoe zal dat geen ? Geen ervaring, eerste keer. Er was gepland op een vertrek om 4 uur in de ochtend. Het was nog donker. Maar op de weg zou het stiller zijn dan bij een later vertrek, zei men. Men zei nog veel meer, iemand vertelde mij dat op de Deutsche Autobahn werd gereden door gekken. Het advies van deze fijne informant was dan ook, Bert, keihard rijden, zo snel als je kan meerijden hoor.

Toen we op de brug over de Amstel reden keek ik op de kilometerstand in de auto. Tjonge dat moesten er minstens achthonderd worden als we overnachten, en het was nu pas tien over vier en het werd ietsje lichter, hoe lang nog. Naar mate we verder reden werd het wat makkelijker, inderdaad, druk was het niet en voor we het wisten waren we de grens over Duitland in.

Naast me werd gevraagd om koffie met een broodje. Ergens bij een parkeerplaats naast de snelweg. Gevonden. Onze dochter werd wakker en zij was onze enthousiaste medereiziger. Helemaal weggestopt tussen kussens, speelgoed en snoep zat zij als een prinses achterin.

Verder ging het weer, nog maar….

Uit het boekje “hotels naast de snelweg” kozen wij voor een naam en plaats om te overnachten. Gelukkig was er een kamer vrij en nestelden wij ons voor een nacht op de kamer. Na een echte Duitse maaltijd met veel vlees sloten wij ons p inde kamer m een rustige nacht te hebben.

En ja, na een goede nacht en een fijn ontbijt ging het verder Italië in.

Met een route kaart kwamen wij, hoe bestaat het? toch in ons huisje aan

Drie weken zouden wij daar verblijven maar ja, de heimwee van mijn vrouw maakte de tijd iets korter. Hoe zal het met de hond gaan, en met mijn tweeling zusje? Eerder dan de bedoeling was reden we terug naar huis. Toch een eerste fijne buitenlandse vakantie met de auto gehad, dat smeekt naar meer. En zo gebeurde het dat wij vijf jarenlang aan de Middellandse de de vakantie door brachten. Totdat mijn vrouw de legendarische woorden uitsprak “ Bert dit is gekkenwerk.”

Bert,juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *