K L E I N

2 sep

ALS JE KLEIN DENKT KUN JE TOCH GELIJK HEBBEN

KLEIN

Corona brengt wat te weeg. Voor de huidige regering is dat heel iets nieuws. In het verleden zijn er wel ziektes geweest die de aandacht vroegen en regels noodzakelijk maakten, maar dat was allemaal kruimelwerk en bleef binnen de Nederlandse grenzen beperkt. Hooguit dat de Belgen ook en beetje last hadden maar hun grote buurman Holland wist het wel.

Corona is een wereldprobleem. Ongelofelijk veel landen worstelen met het probleem.

Nederland dus ook. Naar mijn mening, voor zowel ik dat kan beoordelen, doet Nederland het niet gek. Maatregelen om de verspreiding van dat virus te voorkomen zijn er direct genomen.

Maar er is nog geen resultaat. Resultaat?? Ja dat de besmettingsgraad naar beneden gaat, dat zou mooi zijn.

We horen dat er hard aan gewerkt wordt en zo af en toe komen ministers of deskundigen hun woordje doen.

Maar de bevolking wordt het zat. Dat mag niet, dat is verboden, dat kan niet meer, niet teveel mensen bij elkaar, blijf anderhalve meter van elkaar, geen dit, geen dat. En allemaal terechte maatregelen.

Maar de steun brokkelt af.

Als een minister die verantwoordelijk is voor al die maatregelen zich er duidelijk niet aan houdt een is het hek van de dam. Niet geloofwaardig!

Al biedt hij duizendmaal excuses aan, hij wordt niet meer geloofd als hij vraagt aan mensen zich te houden aan “zijn” regels.

Moeilijk te pareren voor de minister.

Hij ervaart hoe klein sommige mensen denken.

Maar hij had simpeler en beter moeten weten en juist hij had de trouwceremonie niet zelf maar door een ervaren ceremoniemeester moeten laten leiden.

Letterlijk had juist hij de afstand moeten bewaren en de fotografen geen kans moeten geven voor de foto’s die wij hebben gezien.

bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *