HET GEVOEL

15 mrt

HET GEVOEL

Hoe betrouwbaar is je gevoel?

Komt het overeen met de werkelijkheid of is het een “gok”.

Je kent het wel. Je ontmoet iemand voor de eerste keer. En nog een keer en het wordt een relatie, een kennis, misschien wel een vriend(in). Op je gevoel ga je af. Leuk mens, omdat? Ja waarom eigenlijk is dit mens anders dan gemiddeld? Wat zijn je criteria?Nee, dat kun je niet zeggen laat staan uitleggen, nee, het is je eigen goede gevoel. Dat blijft nog meer goed voelen als de gevoelens wederzijds zijn. Heel vaak is dat gevoel blijvend, jarenlang, vertrouwd.

Jarenlange vriendschap kan het gevolg zijn. Hoef je niet verder over na te denken.

Dat “gevoel”is een werkelijkheid geworden, betrouwbaar, eerlijk

en bovenal het heeft een warm gevoel.

Niet in woorden uit te drukken. Eigenlijk moet je dankbaar zijn dat je zo’n mens hebt ontmoet jou een plek in zijn/haar leven geeft.

Zijn of haar naam staat in gouden letters in je adresboek.

Van al die mensen die je in je hele leven ontmoet, blijven er een paar echt over. Lang niet iedereen. Niet, omdat ze in de vergetelheid raken, nee, zij leven in een ander leven als “toen”.

Op bijzondere dagen zie je ze terug, als je ze nog net herkent, ouder geworden, maar dezelfde warmte stralen die ogen nog uit.

Soms denk je nog wel eens aan ze.

Met Kerst stuur je een kaart, omdat zij op de lijst staan.

En verder? Zeker in het kader van gesprekken in de context van “weet je nog wel” worden hun namen nog wel eens uitgesproken, in goeie herinnering. Je hebt weer dat gevoel.

Dat gevoel raak je nooit kwijt, dat houd je en dat vertrouw je, altijd.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *