HERFST, op weg naar de winter

5 okt

VALLENDE

BLADEREN

HERFST, op weg naar de winter…….

Nog nooit in de herfst gelopen met een monddoekje op, ja, kwestie van solidariteit, het corona virus rukt op en als de minister president vraagt doe een mondkapje op, dan doe je dat, het helpt misschien total niet, maar ja ook de deskundigen weten niet alles.

Heel veel dingen worden als irritant ervaren, destijds de veiligheidsriemen in de auto is een voorbeeld en nu dus zo’n kapje tegen een virus dat je niet ziet, niet ruikt, niet hoort, gek eigenlijk.

Dat maakt dat sommige mensen er lak aan hebben al die maatregelen gelden niet voor hun. Je kunt ze uittekenen ik denk dat het vaak mannen zijn, van die types die je echt kunt uittekenen, dikke kop, dikke buik, dikke auto, dikke, grote hond(en) en ja ook nog een grote mond.

Misschien zijn ze zo niet gboren maar zelfgemaakt (self made man).

Zij onderscheiden zich, iedereen kan ze herkennen, in sommige situaties ontpoppen ze zich snel als de grote man die alles beter weet, dat spelen ze.

Hoe ben ik hier nou zo op gekomen? Ik wilde het over herfst hebben.

Nou ja, de mannen die ik bedoel zitten vaak in hun persoonlijke herfst.

Zoals in deze tjd, de blaadjes van de bomen dwarrelen zo voelen zij zich minder man worden. Dan zoeken zij de ompensatie door zich met klem als man te presenteren, uitstralend in groot, stoer, alles wetend, opdringerig

niets ontziend ook. Zij vrezen de overgangsjaren

Een vrouw zie ik dat zo gauw allemaal niet doen. In de emancipatie boeken is er geen hoofdstuk te vinden dat gaat over de overgangsjaren.

Dat natuurverschijnsel blijft in eigen king.

Over de echte verandering in de natuur van herfst naar winter zien wij al eeuwen lang wat er gebeurt, Het afsterven is begonnen maar het nieuwe leven meldt zich ook. Zo gaat het continu door ook bij mensen.

Ze gaan dood en ze worden geboren, mooi toch??

Heerlijke herfst, vrolijk voorjaar, voor mekaar!

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *