DE TIJD VAN HET JAAR

2 dec

MOCHT HET ALTIJD KERSTMIS ZIJN

DE TIJD VAN HET JAAR

Het wordt vaak gezegd: “dat is de tijd van het jaar”. De maand december is een voorbeeld van een tijd van het jaar. De kenmerken zijn zo bekend. De donkere dagen. De speciale dagen zoals Sinterklaas en Kerst en niet te vergeten Oud en Nieuw.

In mijn verhalen schreef ik er vaak over. Wat minder schonk ik aandacht aan de tijden uit een mensenleven. Het leven bestaat uit fasen. Natuurlijk bekend, de jeugd, de ontwikkeling naar een volwassenheid, de rol in de maatschappij, de overgang naar ouder worden, de periodes van pijntje hier of erger, zo bekend.

Daar zit ik, voor mijn laptop een poging om weer een verhaal toe te voegen. Vorige maand bezochten bijna 140 bezoekers mijn site,

daar doe ik het voor. Die lazen over mijn gevoelens, mijn gedachten en dat alles op een A4 model.

Ja, ik leef in mijn laatste fase. Bewust, goddank. Helder ook.

Met dezelfde principes uit al die jaren. Sommige bijgesteld naar de veranderde omstandigheden, maar altijd uitgaande van een paar vaste en zuivere uitgangspunten. Zoveel mogelijk rekening houdend met respect voor de meningen van anderen.

In december aan het einde van een jaar is ook zo’n moment waarin een mens omkijkt. Hoe ver moet je gaan? Wil je je leven overzien? Zoek je naar voldoening, tevredenheid, trots misschien?

Het jaar met die bijzondere cijfers 2020 was niet het beste jaar uit ons leven. Verstoord door een virus.

Een reden destemeer om verlangend uit te zien naar het nieuwe jaar 2021, ook een leuke combinatie van cijfers. Dat kan alleen maar beter worden .

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *