EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN MAN ALLEEN (1)

29 aug

ALLEEN NIET EENZAAM

UIT EEN DAG VAN EEN MAN ALLEEN

Een verhaal met een glimlach. Een persiflage op Bert’s verhaal “wat doe je nou zo’n hele dag?”

Als het goed is slaat hij de ogen op. Hij hoeft zich niet af te vragen ‘waar ben ik’ want hij ziet zijn kleren rommelig over de stoel hangen zoals hij ze gisterenavond heeft neergelegd.

( vrouw: altijd het zelfde liedje met jou, kan dat nou niet wat netter)

Hij voelt zich vrij zoals hij daar naar de badkamer loopt met de schone kleren onder zijn arm.

(vrouw: doe je nou weer dat shirt aan, ik heb nog wel twee nieuwe shirts

gekocht)

Het eerste water komt uit de douchekop en is ijskoud, heerlijk, dat frist op al duurt het niet lang of het warme water wint het en de zeep is palmolijf

zoals ooit zijn oma het noemde. Goh, waar denkt hij allemaal niet aan denk liever eens aan wat je gaat of zelfs moet doen vandaag.

(vrouw: haal jij de schoenen op vandaag om vier uur?)

Hij is er weer voor vandaag. Nu eerst de medicijnen 12 stuks, hij neemt water mee naar de werkkamer. Als hij gaat zitten en hij de rol medicijnen pakt, ziet-ie dat de volgende rol vandaag wordt bezorgd. Nooit gedacht dat dit zijn lot zou zijn in de morgen zitten en slikken.

Als hij de koffie en crackertje als snel ontbijt heeft genuttigd hoort hij nog een keer in gedachten z’n vrouw (vrouw: ik ga vandaag naar de kapper en naar ..breng je me weg?Hij sluit de ogen en denkt alleen maar kijk dat mis ik nu zo, die stem, die vragen, die aanwezigheid) en hij sloft naar de lift om de krant te halen.

De krant staat weer vol met de bekende actualiteit. Het nieuws gaat hem tegenstaan. Hij kan het ook niet direct delen in z’n eentje.De radio vermeldt voor de derde keer hoeveel besmettingen er nu weer zijn geweest. Hij sluit de radio, hij weet het wel, te veel en waar eindigt het?

Hij gaat weer wat doen, iets doen is de beste remedie om de hele rotzooi weg te drukken, niet te vergeten, daarvoor hoor je het te veel en te vaak.

Als de vaatwasser leeghalen en de boel opruimen voldoende afleiding geeft is het toch goed?

Als alles nog zoals vroeger was, had-ie nu zijn vrouw weggebracht met de auto naar de kapper. Maar het is nu en dat betekent alleen zijn en zoeken, zoeken naar een doel. Want hij moet verder.

29/8 Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *